17 septembrie 2021

 În Parcul Casei de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu a răsunat, vineri seară, muzica Fanfarei Militare a Garnizoanei Focșani.

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani
        
Ne-am bucurat că iubitorii de frumos au răspuns invitației noastre și au venit la concert, în pofida stropilor de ploaie care ne-au dat și nouă emoții înainte de eveniment. Totodată, ne-am bucurat că alți mulți prieteni au urmărit online cele trei (scurte) transmisii live de pe pagina noastră de Facebook, deși am fi fost și mai bucuroși să-i avem alături ... fizic.
Dar Dumnezeu iubește oamenii buni! Norii s-au risipit și spectacolul a început la ora stabilită! 

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

După o frumoasă și originală coregrafie a virtuozilor instrumentiști militari, am călătorit în lumea valsului vienez, a tangoului argentinian și a jazz-ului. Am ascultat și muzică de film, dar și folclor stilizat. 

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

Căpitan - Bogdan Ioan Ciuraru

Ba chiar am încins și o horă tradițională, la care ni s-a alăturat și domnul primar!



Am aflat și lucruri interesante. 
Domnul dirijor, căpitan Bogdan Ioan Ciuraru ne-a spus că Muzica Militară a Garnizoanei Focșani:
• va sărbători, în curând, nu mai puțin de 140 de existență - fiind înființată la 1 decembrie 1882 (dată recent descoperită în arhivele vechiului județ Putna);
• s-a remarcat pe vremea primului dirijor, maiorul Lucio Vecchi, care a făcut ca Muzica Militară Focșani să ajungă cea mai bună din țară;
• continuă tradiția Muzicii Regimentului 10 Putna, glorioasă în Războiul de Independență 1877-1878;
• a fost preferata imperatorului Franz Josepf al Austriei la concertele organizate la Sinaia, în anul 1896.



Surpriza evenimentului au fost drăgălașele și delicatele mini majorete „Pinky Joy” (Maya Ștefania Amăriuței, Ana Maria Mocanu, Ioana Maria Crișan, Eliza Elena Nițu, Casiana Ștefania Baban, Ilinca Ania Pușcă, Sofia Andreea Karina Dună, Natalia Filip, Amalia Maria Bobolan, Maria Ioana Cristescu), pregătite cu dragoste, pasiune, migală și răbdare de profesoara Oana Ioan. Îndrăzneț și inedit, proiectul „Pinky Joy” este la început de drum, dar suntem siguri că mini majoretele de azi vor călca pe urmele majoretelor de ieri („Eagles”), care ne-au adus nenumărate bucurii și satisfacții! 





Pentru încurajare, micuțele dansatoare au primit câte o diplomă de onoare și un dar dulce.

Maya se bucură de surpriza noastră 

Doamna profesoară a primit o diplomă de excelență și flori.

Prof. Oana Ioan și primarul Nicolai Mărăscu

Nici de această dată, nu am uitat să ne promovăm și valorile locale, astfel că, le-am revăzut și reascultat cu bucurie pe: Miruna Teodora Anicăi Ifrim, Maria Elena Bucur, Bianca Elena Brînză, Miruna Mădălina Ciupercă, Ana Maria Gonciar, Andreea Beatrice Moraru și Andra Mușat.


Andreea Beatrice Moraru

Miruna Mădălina Ciupercă

Andra Mușat

Bianca Elena Brînză

Miruna Teodora Anicăi-Ifrim

Maria Elena Bucur

Ana Maria Gonciar

Și ele au fost recompensate cu diplome de onoare și surprize dulci.








Ne-am bucurat să le avem, din nou, alături de noi, pe domnișoara profesoară Mirela Georgescu (îndrumător al tinerelor talente Maria Elena Bucur, Miruna Mădălina Ciupercă și Andra Mușat) și pe doamna profesoară Maria Cristescu, cea care ne-a ajutat la realizarea decorului de toamnă cu lucrările de artă tradițională românească. Dumnealor au primit din partea noastră câte o diplomă de excelență și flori, în semn de admirație și recunoștință.


Prof. Mirela Georgescu și primarul Nicolai Mărăscu

Prof. Maria Cristescu și primarul Nicolai Mărăscu

Domnișoara manager Camelia Gabriela Ciobotaru,
împreună cu profesoarele Maria Cristescu și Mirela Georgescu

Diplome de excelență vor ajunge și la profesorii de canto Aurelia Vaida, Ioana Mocanu și Nicholas Lupu, îndrumătorii elevilor Bianca Elena Brânză, Ana Maria Gonciar și, respectiv, Miruna Teodora Anicăi Ifrim.

Oaspeții noștri dragi - membrii Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani, de care ne leagă o prietenie frumoasă, de suflet, statornicită de-a lungul anilor în care ne-am bucurat împreună de evenimente deosebite (Ziua Națională a României, Ziua Eroilor, Ziua Unirii Principatelor Române, Zilele Orașului Panciu) - au primit aplauze din partea publicului și o diplomă de excelență din partea noastră, în semn de apreciere și recunoștință pentru implicarea în viața culturală a comunității păncene, prin promovarea valorilor autentice ale muzicii militare și menținerea lor în circuitul valorilor artistice contemporane.

Domnișpara Manager Camelia Gabriela Ciobotaru,
alături de Muzica Militară a Garnizoanei Focșani

Domnului căpitan, Bogdan Ioan Ciuraru i-am oferit, alături de o diplomă de excelență și un suvenir (special!) specific locului: o sticlă de vin spumant produs la Domeniile Panciu!

Domnișoara Manager, Camelia Gabriela Ciobotaru și
domnul căpitan, Bogdan Ioan Ciuraru

Domnișoara Manager, Camelia Gabriela Ciobotaru și
domnul căpitan, Bogdan Ioan Ciuraru

Trebuie să precizăm faptul că am fost onorați de prezența domnului primar, Nicolai Mărăscu, căruia îi mulțumim încă o dată pentru încredere și sprijin ferm în organizarea acestui eveniment inedit, de suflet!

Primarul Nicolai Mărăscu

Nu uităm să le mulțumim Poliției Orașului Panciu și Jandarmeriei locale, pentru că au avut grijă ca evenimentul nostru să se desfășoare fără incidente!

Concertul „În parc, fanfara cânta...” este primul eveniment cu public pe care îl organizăm la Casa de Cultură, după o lungă pauză impusă de pandemie.
Sperăm să fie un început bun și, în perioada următoare, să vă putem oferi și alte surprize, la fel de frumoase, de care să ne bucurăm tot împreună!

Să ne revedem sănătoși!



Un montaj cu momentele importante ale evenimentului: aici.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajul tău pentru noi

Nume

E-mail *

Mesaj *

Popular Posts